Wednesday, June 20, 2012

نظام غذائي في رمضان وأثناء الصيام للحفاظ علي الوزن وعدم زيادته



وجبة الإفطار









* كوب عصير فاكهة طازج بدون سكر أو 3 ثمرات تمر في نصف كوب لبن خالي الدسم أو مغرفتين شوربة قليلة دسم  ( خضار – طماطم – شعريةعدس (

بقية الوجبة تفضل أن تكون بعد صلاة المغرب
1/4 فرخة أو 1/8 كيلو لحمة أو 1/2 كيلو سمك " أي من الاختيارات السابقة تكون مشوية أو مسلوقة أو فى الفرن + كمية خضار مناسبة + طبق سلطة خضراء كبير + 4 ملاعق نشويات ( أرز أو مكرونة أو بطاطس بوريه بدون زبدة أو 5 أصابع محشي كرنب أو ورق عنب أو 5 أصابع محشي كوسة وباذنجان )

مابين الإفطار والسحور
بعد الإفطار بحوالي 3 ساعات
* يمكن تناول 50 جرام صنف حلو ، ويفضل أن يكون قليل الدسم أو يمكن استبداله بـ 2 : 3 ثمرة فاكهة أو ثمرة مانجو واحدة يوم ويوم.

وجبة السحور
3 ملاعق فول مضروب فى الخلاط + قطعة جبنة بيضاء أو قريش مضروبة مع خيار وخضروات  + رغيف سن أو 1/2 رغيف بلدي + علبة زبادي بدون إضافات

*ملحوظة :  ضرب وجبة السحور في الخلاط أو هرسها بالشوكة يمنع الانتفاخ وعسر الهضم فى نهار رمضان .




No comments:

Post a Comment